Home > Bescherming > Misstanden > 2015-heden  
Deel deze pagina: 

Bescherming

Misstanden

1990-20042005-20092010-20142015-heden

1 - 2 van 2 misstanden: "2015-heden"
Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
Helaas komt het nog vaak voor dat dassenburchten verstoord of vernield worden. Hierbij is soms sprake van onbewuste overtreding of onwetendheid. In veel gevallen vindt deze verstoring echter moedwillig plaats. Daarnaast worden regelmatig dassen dood of verminkt aangetroffen als gevolg van grove overtredingen of nalatigheid. Evenzovele keren wordt iets dergelijks niet geconstateerd maar blijft het onder de oppervlakte. De laatste jaren lijkt het aantal meldingen toe te nemen. Reden temeer om de controle in het veld te handhaven en te verscherpen.

Hieronder volgt een overzicht van feiten die in de periode 2015-heden geconstateerd zijn. Het is geen volledige lijst, maar slechts een greep uit de gevallen die bij de Dassenwerkgroep Brabant bekend zijn.

2015-heden

Burcht bij ploegwerkzaamheden vernield in Udenhout
02-05-2013  Burcht bij ploegwerkzaamheden vernield in Udenhout
Bij het ploegen van een akker zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar diverse pijpen dichtgeploegd.
Burcht in Haps beschadigd bij illegaal rooien houtwal
06-04-2012  Burcht in Haps beschadigd bij illegaal rooien houtwal
Midden in de kraamperiode van de das is illegaal een houtwal gerooid. Pijpen van een aanwezige dassenburcht zijn verdwenen. Het is niet bekend of er dassen zijn gedood. Uiteraard heeft deze actie de nodige stress voor de achtergebleven dassen en mogelijk gevolgen voor de jongen opgeleverd.